nieuws

Bedrijven besparen op nieuwe bestelbussen

bouwbreed

Bedrijven kopen fors minder nieuwe bestelbusjes en vrachtwagens. De verkoop van commerciële voertuigen in de EU was in september 9,6 procent lager dan een jaar eerder.

Bedrijven kopen fors minder nieuwe bestelbusjes en vrachtwagens. De verkoop van commerciële voertuigen in de EU was in september 9,6 procent lager dan een jaar eerder.
Het is al de vijfde achtereenvolgende maand dat de verkoop lager is dan vorig jaar. Over de eerste drie kwartalen van het jaar is de verkoop 3,8 procent lager dan dezelfde periode vorig jaar, meldde de Europese vereniging van autofabrikanten ACEA.
De branchevereniging geeft de schuld aan de kredietcrisis en de gevolgen daarvan voor de echte economie. Deze week meldde onder meer truckfabrikant DAF banen te moeten schrappen in haar fabrieken in Eindhoven en België.

Reageer op dit artikel