nieuws

Zwevende kubussen

bouwbreed

Voor een bedrag van 20 miljoen euro moet GTI Zuidoost er voor zorgen dat universiteitscampus Maastricht CO2 neutraal wordt. De campus bestaat uit aaneengeschakelde ‘floating cubics’, kubussen die boven een grote vijver zweven en goed zijn voor 542 wooneenheden. Een warmtepompcentrale met bodemcollector levert het grootste gedeelte van warmte en koude. De collector is volgens GTI met 160 sondes tot 160 meter diep, de grootste van Nederland. In koude tijden zorgen de ketels die houtpellets opbranden voor aanvullende warmte. Het gebouw bestaat verder uit een grote sporthal, 8.800 vierkante meter kantoorruimte met daaronder 1.600 vierkante meter ruimte voor horeca en winkels. Het gebouw is ontworpen door de wereldberoemde Spaanse architect Santiago Calatrava.

Voor een bedrag van 20 miljoen euro moet GTI Zuidoost er voor zorgen dat universiteitscampus Maastricht CO2 neutraal wordt. De campus bestaat uit aaneengeschakelde ‘floating cubics’, kubussen die boven een grote vijver zweven en goed zijn voor 542 wooneenheden. Een warmtepompcentrale met bodemcollector levert het grootste gedeelte van warmte en koude. De collector is volgens GTI met 160 sondes tot 160 meter diep, de grootste van Nederland. In koude tijden zorgen de ketels die houtpellets opbranden voor aanvullende warmte. Het gebouw bestaat verder uit een grote sporthal, 8.800 vierkante meter kantoorruimte met daaronder 1.600 vierkante meter ruimte voor horeca en winkels. Het gebouw is ontworpen door de wereldberoemde Spaanse architect Santiago Calatrava.

Reageer op dit artikel