nieuws

Zeeland zet vaart achter Waterdunen

bouwbreed

-Het provinciebestuur van Zeeland wil de impasse rond het project Waterdunen in Zeeuws-Vlaanderen doorbreken door Provinciale Staten voor te stellen een inpassingsplan te maken. Waterdunen is een gezamenlijk initiatief van Molecaten en Stichting Het Zeeuwse Landschap, dat ondersteund wordt door de provincie Zeeland, de gemeente Sluis en waterschap Zeeuws-Vlaanderen. Het project ten zuidwesten van Breskens combineert kustversterking met natuurontwikkeling en recreatie. Door de moeizame grondverwerving dreigt de einddatum van 2015 voor de noodzakelijke kustversterking in gevaar te komen. Sluis wil pas een bestemmingsplan maken als alle grond vrijwillig is verworven. Dat duurt de provincie te lang. Er is pas 100 van de benodigde 300 hectare aangekocht.

-Het provinciebestuur van Zeeland wil de impasse rond het project Waterdunen in Zeeuws-Vlaanderen doorbreken door Provinciale Staten voor te stellen een inpassingsplan te maken. Waterdunen is een gezamenlijk initiatief van Molecaten en Stichting Het Zeeuwse Landschap, dat ondersteund wordt door de provincie Zeeland, de gemeente Sluis en waterschap Zeeuws-Vlaanderen. Het project ten zuidwesten van Breskens combineert kustversterking met natuurontwikkeling en recreatie. Door de moeizame grondverwerving dreigt de einddatum van 2015 voor de noodzakelijke kustversterking in gevaar te komen. Sluis wil pas een bestemmingsplan maken als alle grond vrijwillig is verworven. Dat duurt de provincie te lang. Er is pas 100 van de benodigde 300 hectare aangekocht.

Reageer op dit artikel