nieuws

Woonbron gaat alleen adviseren in Suriname

bouwbreed

Woningcorporatie Woonbron gaat geen huizen bouwen in Suriname, maar zorgt alleen maar voor ondersteuning van een project. Dat laat de Rotterdamse woningcorporatie weten naar aanleiding van ophef over een bericht met die strekking.

Woningcorporatie Woonbron gaat geen huizen bouwen in Suriname, maar zorgt alleen maar voor ondersteuning van een project. Dat laat de Rotterdamse woningcorporatie weten naar aanleiding van ophef over een bericht met die strekking.
De PvdA Rotterdam vroeg het gemeentebestuur schriftelijk om opheldering over het bericht dat de corporatie 400 levensloopbestendige woningen voor Surinaamse remigranten uit Nederland zou bouwen in Commewijne, nabij Paramaribo.
Volgens een woordvoerder van Woonbron is de corporatie niet betrokken geweest bij een onjuist persbericht dat is uitgebracht. De corporatie stelt alleen zijn deskundigheid op het gebied van ontwikkeling en exploitatie van wooneenheden beschikbaar aan de trekker van het project: de stichting FaRu. Die wil uiteindelijk in drie fasen 1050 levensloopbestendige woningen realiseren, met een zorgvoorziening.

Reageer op dit artikel