nieuws

Waco: Modulaire gevangenis is goed alternatief

bouwbreed

Tijdelijke gevangenisruimte in de vorm van een module met zes cellen voldoet net zo goed als conventioneel gebouwde accommodatie. Dat vindt fabrikant van tijdelijke ruimte Waco uit het Britse Brandesburton. Waco levert met zijn PremierCell gevangenismodules met zes cellen die elk een oppervlak van 7,2 vierkante meter beslaan. Elke cel is voorzien van een douche, fontein en toilet. De technische dienst van de gevangenis kan al deze voorzieningen langs buiten via een serviceschacht onderhouden.

Tijdelijke gevangenisruimte in de vorm van een module met zes cellen voldoet net zo goed als conventioneel gebouwde accommodatie. Dat vindt fabrikant van tijdelijke ruimte Waco uit het Britse Brandesburton. Waco levert met zijn PremierCell gevangenismodules met zes cellen die elk een oppervlak van 7,2 vierkante meter beslaan. Elke cel is voorzien van een douche, fontein en toilet. De technische dienst van de gevangenis kan al deze voorzieningen langs buiten via een serviceschacht onderhouden.
De cellen hebben staalversterkte wanden, vloeren en plafonds. De modules kunnen worden gestapeld tot blokken met verschillende verdiepingen. Waco noemt de productie in de fabriek het grote voordeel van zijn cellenmodules. De aannemer komt alleen voor het plaatsen van de kant en klare ruimte op het gevangenisterrein. En dat scheelt aanmerkelijk in de kosten voor beveiliging en bewaking.

Reageer op dit artikel