nieuws

Twijfel aan offertes zwembad

bouwbreed

De gemeente Gulpen Wittem heeft de aanbesteding voor werk in zwembad Mosaqua stilgelegd. Maandag zouden de enveloppen met offertes worden geopend. B en W twijfelde echter aan het rechtmatig verloop van de procedure.

Via een advertentie in deze krant werden bedrijven een aantal weken geleden opgeroepen om naar aanleiding van een door Bremen Bouwadviseurs geschreven bestek offerte uit te brengen voor diverse werkzaamheden in Mosaqua.
Een van de aanbieders, een aannemer uit Boxtel, liet de gemeente eergisteren weten dat het bestek niet overeen zou komen met de gemeentelijke aanbestedingsregels en dat daarmee de aanbestedingsprocedure niet rechtmatig zou zijn.

Naam

In het bestek is namelijk opgenomen dat een met naam genoemd bedrijf de werkzaamheden met betrekking tot de zwembadinstallaties voor zijn rekening neemt.
De Aanbestedingscommissie heeft nu op advies van Bremen Bouwadviseurs besloten het college volgende week te laten besluiten of de aanbestedingsprocedure rechtmatig is verlopen. In de tussentijd wordt bekeken of het bestek voldoet aan de aanbestedingseisen. Tot die tijd worden geen uitspraken gedaan over de aanbesteding en de uitkomst.

Reageer op dit artikel