nieuws

Tebodin ontwerpt groot trainingscentrum Qatar

bouwbreed

Ingenieursbureau Tebodin gaat ’s werelds grootste trainingscentrum voor brandweer- en reddingsteams ontwerpen. Dat heeft het dochterbedrijf van BAM gisteren naar buiten gebracht. Het centrum komt in Qatar in de industriële stad Ras Laffan. De opdracht is afkomstig van SEG en Black-cat, de bouwers van het complex. Tebodin verwacht dat de ontwerpklus het bedrijf 80 manjaren werk oplevert. Het ingenieursbureau is onder meer verantwoordelijk voor het ontwerp van alle gebouwen, de infrastructuur, de brandbestrijdingsinstallaties en de brandstofvoorzieningen voor brandsimulatie. Ook de coördinatie tussen de diverse bouwpartijen is in handen van Tebodin.

Ingenieursbureau Tebodin gaat ’s werelds grootste trainingscentrum voor brandweer- en reddingsteams ontwerpen. Dat heeft het dochterbedrijf van BAM gisteren naar buiten gebracht. Het centrum komt in Qatar in de industriële stad Ras Laffan. De opdracht is afkomstig van SEG en Black-cat, de bouwers van het complex. Tebodin verwacht dat de ontwerpklus het bedrijf 80 manjaren werk oplevert. Het ingenieursbureau is onder meer verantwoordelijk voor het ontwerp van alle gebouwen, de infrastructuur, de brandbestrijdingsinstallaties en de brandstofvoorzieningen voor brandsimulatie. Ook de coördinatie tussen de diverse bouwpartijen is in handen van Tebodin.
Op het terrein van het trainingscentrum zullen vanaf 2010 industriële rampen, vliegtuig- en autocrashes, scheepsrampen en grote oliebranden worden nagebootst. De keuze voor Ras Laffan is niet geheel toevallig. In de stad bouwt Shell momenteel een van de grootste fabrieken voor de productie van vloeibaar gas. De faciliteit biest plaats aan 250 studenten en 150 werknemers. Voor hen zullen scholen, kantoren, een faculteit, hotelkamers en een lestheater worden gebouwd. In de omliggende woestijn komen nog een brandweerkazerne, waterzuiveringsinstallatie, een controletoren en opslagfaciliteiten.

Reageer op dit artikel