nieuws

Strijd om multifoil woedt voort

bouwbreed Premium

Dat het Franse bedrijf Actis R-waardes roept die wetenschappelijk niet onderbouwd zijn (zie Cobouw van 22 augustus), en dat hier een halt aan moet worden gegeven, daar hebben wij begrip voor. Maar het is erg jammer dat er elke keer negatieve publiciteit ontstaat over isoleren op basis van reflectie. Deze vorm van weerkaatsing van de straling kan juist iets wezenlijks toevoegen aan de huidige traditionele isolatiematerialen. Samenvoegen van technologieën moet een ideaalbeeld zijn ten einde het milieu te dienen met hoogwaardige isolatiemethoden.

Dat het Franse bedrijf Actis R-waardes roept die wetenschappelijk niet onderbouwd zijn (zie Cobouw van 22 augustus), en dat hier een halt aan moet worden gegeven, daar hebben wij begrip voor. Maar het is erg jammer dat er elke keer negatieve publiciteit ontstaat over isoleren op basis van reflectie. Deze vorm van weerkaatsing van de straling kan juist iets wezenlijks toevoegen aan de huidige traditionele isolatiematerialen. Samenvoegen van technologieën moet een ideaalbeeld zijn ten einde het milieu te dienen met hoogwaardige isolatiemethoden.
KdB Isolation France, producent van de reflectiefolie Airflex, neemt zijn verantwoordelijkheid en committeert zich wel aan de wetenschappelijke gestelde normen op het gebied van isoleren. Airflex heeft een CE-markering en naast ETA diverse certificeringen zoals CSTB en BBA. KdB is aangesloten bij het RIMA (International Reflective Insulation Manufacturers Association). Deze wereldwijde organisatie heeft onder andere de doelstelling om samen te ontwikkelen, en anderen te onderrichten over de voordelen van reflecterende/stralende barrière-producten, die zijn gebaseerd op geaccepteerde wetenschappelijke resultaten en bestaande normen.
Als importeur van Airflex in Nederland en Vlaanderen willen wij dan ons ook graag distantiëren van fabrikanten van reflecterende folie welke zich niet houden aan de gestelde normen op wetenschappelijk gebied.
Binnenkort verschijnt het Basisboek Isoleren van A.H.L.G. Bone Dit boek behandelt warmteoverdracht op basis van conductie, convectie en de eerder genoemde straling.

Reageer op dit artikel