nieuws

Proef met subsidie voor dakopbouw

bouwbreed Premium

Den Haag begint een proef met subsidiëring van dakopbouwen. Eigenaren van appartementen in de Haagse wijk Rustenburg-Oostbroek krijgen vanaf 1 september 25.000 euro subsidie voor een dergelijke opbouw. Het moet een stimulans zijn om een extra verdieping op de bovenste etage te bouwen. Over twee jaar moet blijken of de subsidie voor meer Haagse wijken kan gelden. De meeste woningen in Rustenburg-Oostbroek zijn klein en particulier eigendom. Door het grote aantal kleine woningen kunnen bewoners niet doorgroeien naar een ruimere woning binnen de wijk. Bovendien zorgt de beperkte variatie in woningen voor een eenzijdige bevolkingssamenstelling.

Den Haag begint een proef met subsidiëring van dakopbouwen. Eigenaren van appartementen in de Haagse wijk Rustenburg-Oostbroek krijgen vanaf 1 september 25.000 euro subsidie voor een dergelijke opbouw. Het moet een stimulans zijn om een extra verdieping op de bovenste etage te bouwen. Over twee jaar moet blijken of de subsidie voor meer Haagse wijken kan gelden. De meeste woningen in Rustenburg-Oostbroek zijn klein en particulier eigendom. Door het grote aantal kleine woningen kunnen bewoners niet doorgroeien naar een ruimere woning binnen de wijk. Bovendien zorgt de beperkte variatie in woningen voor een eenzijdige bevolkingssamenstelling.

Reageer op dit artikel