nieuws

OESO achter redding financiële markten

bouwbreed

De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) staat achter het reddingsplan voor de financiële markten dat de Amerikaanse regering momenteel aan het uitwerken is.

De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) staat achter het reddingsplan voor de financiële markten dat de Amerikaanse regering momenteel aan het uitwerken is.
Volgens de OESO draagt het naar schatting 700 miljard dollar kostende plan bij aan een stabielere wereldeconomie. De Amerikaanse regering maakte vorige week bekend aan het plan te werken om banken te verlossen van effecten die als gevolg van de hypotheek- en kredietcrisis vrijwel onverkoopbaar zijn geworden.
Secretaris-generaal Angel Gurria van de OESO zei dat de situatie op de financiële markten al deels is genormaliseerd na de aankondiging van het reddingsplan. Op de aandelenmarkten wereldwijd heerst evenwel nog grote onrust, omdat onduidelijk is hoe de maatregelen er precies uit komen te zien.
Volgens de OESO heeft de kredietcrisis onvolkomenheden aan het licht gebracht in de regelgeving en het toezicht op de financiële markten. De organisatie wil met regeringen, centrale banken en internationale organisaties samenwerken om die problemen aan te pakken, aldus Gurria.

Reageer op dit artikel