nieuws

Nieuw voetbalstadion voor De Graafschap

bouwbreed Premium

Voetbalclub De Graafschap gaat een stadion bouwen met plaats voor 18.000 supporters. Waar het complex verrijst is nog niet duidelijk. Wel is bekend dat De Graafschap een voorkeur heeft voor een plek bij de afrit aan de A18 in Doetinchem. In die wens wordt de club gesteund door de supporters. Een enquête van De Gelderlanderonder haar lezers wees uit dat 58 procent van de bewonderaars van De Graafschap kiest voor de locatie A18, terwijl 16 procent de voorkeur geeft aan een nieuw stadion bij de plaats Wehl.

Voetbalclub De Graafschap gaat een stadion bouwen met plaats voor 18.000 supporters. Waar het complex verrijst is nog niet duidelijk. Wel is bekend dat De Graafschap een voorkeur heeft voor een plek bij de afrit aan de A18 in Doetinchem. In die wens wordt de club gesteund door de supporters. Een enquête van De Gelderlanderonder haar lezers wees uit dat 58 procent van de bewonderaars van De Graafschap kiest voor de locatie A18, terwijl 16 procent de voorkeur geeft aan een nieuw stadion bij de plaats Wehl.
Daartegenover staat dat 26 procent van de supporters zich het prettigst voelt in het huidige voetbalstadion aan De Vijverberg in Doetinchem. Hier kunnen 12.600 liefhebbers genieten van de prestaties van De Graafschap. Op het terrein van het oude stadion staat woningbouw gepland.

Reageer op dit artikel