nieuws

Mogelijk woningbouw op plek hallen Prins Bernhardhoeve

bouwbreed

De voorste twee hallen van de Prins Bernhardhoeve (PBH) in Zuidlaren maken mogelijk plaats voor woningen en winkels. De achterste drie blijven intact voor sport- en muziekevenementen.

Dit leggen eigenaar Leyten Vastgoedontwikkeling en de Drentse gemeente Tynaarlo morgen vast in een intentieverklaring. De hal met een vloeroppervlak van 43.000 vierkante meter werd in februari vorig jaar aangekocht door Leyten en de Friese ondernemer Riedstra van het WTC (het vroegere FEC) in Leeuwarden. De gemeente wil een deel van het hallencomplex in stand houden voor evenementen. Bij de aankoop stelde het WTC echter de voorwaarde dat de nieuwe eigenaar er geen concurrerende beurzen in mocht houden. Dit op straffe van een dwangsom van een miljoen euro per evenement. Wet­houder Henk Kosmeijer van Tynaarlo wil laten onderzoeken of de eigenaar van het beding af kan.
De voorste hallen liggen pal op de Brink in het centrum van Zuidla­ren en zijn volgens Kosmeijer zeer gewilde locaties voor woningbouw. Directeur Hans Jörg van den Berg van Leyten is ‘heel blij’ met de intentieovereenkomst. “Het is een mooie stap dat we nu samen verder kijken wat we verder met het complex op deze prominente plaats kunnen doen. De insteek is bebouwing van wat nu het voorste deel is. Daarvoor is echter wel een wijziging van het bestemmingsplan nodig.” Op het 22 hectare grote terrein van de PBH rust nu de bestemming evenementen.

Reageer op dit artikel