nieuws

Koop Bronbemaling voor 60 procent in handen Rabo

bouwbreed

Koop Bronbemaling is voor 60 procent in handen gekomen van Rabo Participaties. De gewenste groei van het Oldenzaalse bedrijf is daarmee verzekerd.

Koop Bronbemaling ontwerpt, installeert en verhuurt bemalingssystemen, waarmee de grondwaterstand tijdelijk kan worden verlaagd ten behoeve van bouwwerken en pijpleidingprojecten. Het bedrijf realiseerde vorig jaar een omzet van 19 miljoen. Daarvan was ruim de helft afkomstig uit het buitenland. Koop Bronbemaling telt 110 werknemers en heeft vier vestigingen, twee in Nederland en twee in Duitsland. Volgens eigenaar Frans Koop houdt de verkoop van het meerderheidsbelang verband met de sterke groei van het bedrijf de afgelopen jaren en de gewenste uitbouw komende jaren. Hij zocht voor dat laatste een sterke partner en vond die in Rabo Participaties. “Met het aantrekken van Rabo wordt de groeistrategie van onze onderneming ondersteund”, aldus Koop, die het bedrijf begin jaren tachtig overnam van zijn vader.
Koop verwacht dat zijn bedrijf komende jaren kan doorstoten naar een omzet van zo’n 30 miljoen euro. Vooral in het buitenland, waar veel pijpleidingprojecten op stapel staan, liggen volgens hem grote mogelijkheden.

Reageer op dit artikel