nieuws

Grotere angst voor gedwongen verkoop

bouwbreed Premium

De sterke stijging van de hypotheekrente zorgt voor grote onrust. Huiseigenaren vrezen in toenemende mate dat zij de hogere maandlasten niet kunnen ophoesten, waardoor gedwongen verkoop om de hoek komt kijken. Dit geldt temeer voor eigenaren die vijf jaar geleden bij de extreem lage rentestand een woning hebben gekocht en de rente voor vijf jaar hebben vastgezet. Die is nu 2 procentpunt hoger. Dit constateert de website Woonnieuws die veel vragen krijgt van ongeruste huizenbezitters die in paniek raken door de gestegen rente. Een recente enquête van de huizensite huislijn.nl bevestigt de onrust.

De sterke stijging van de hypotheekrente zorgt voor grote onrust. Huiseigenaren vrezen in toenemende mate dat zij de hogere maandlasten niet kunnen ophoesten, waardoor gedwongen verkoop om de hoek komt kijken. Dit geldt temeer voor eigenaren die vijf jaar geleden bij de extreem lage rentestand een woning hebben gekocht en de rente voor vijf jaar hebben vastgezet. Die is nu 2 procentpunt hoger. Dit constateert de website Woonnieuws die veel vragen krijgt van ongeruste huizenbezitters die in paniek raken door de gestegen rente. Een recente enquête van de huizensite huislijn.nl bevestigt de onrust.

Reageer op dit artikel