nieuws

Glas in ontwerp als thema op tentoonstelling architectuurfoto’s

bouwbreed

Glas in de architectuur is gekozen als thema voor een expositie van architectuurfoto’s tijdens de manifestatie ARCHITECT@WORK in Ahoy in Rotterdam op woensdag 10 en donderdag 11 december. Daph staat voor Dutch Architectural Photographers, een organisatie van architectuurfotografen.

Tot de activiteiten van Daph behoort de uitwisseling van ervaringen en andere wetenswaardigheden over het werk. Dit helpt om bij te blijven en de professionele standaard te blijven verbeteren.
Verder is het samenwerkingsverband een kanaal waarlangs opdrachten worden verworven. Fotografen werken vaak erg individueel, wat een grote vrijheid geeft maar in praktisch opzicht ook een last kan zijn. Een organisatie waarin ze elkaar ontmoeten en bijstaan, kan die last verlichten, dat is althans de bedoeling.

Ballotage

Niet iedereen kan zomaar lid worden, legt Daph-fotograaf Ronald Tilleman uit. Om door de ballotage te komen is het vertrouwen van de mede-leden nodig, dat de organisatie bijvoorbeeld niet wordt gebruikt om in de vijver van collega’s te vissen. Verder moet de architectuur ten minste een belangrijk onderdeel vormen van iemands werkgebied. Een zekere reputatie op het gebied van kwaliteit is ook een voorwaarde, stelt Tilleman.
De expositie is bedoeld voor architecten en anderen die zich in de breedste zin bezighouden met het ex- en interieur van gebouwen.

Reageer op dit artikel