nieuws

Cegelec in handen van investeerder uit Qatar

bouwbreed

Cegelec is in handen gekomen van investeringsmaatschappij Qatar Investment Authority. De technische dienstverlener, die ook actief is op de Nederlandse markt, is door durfkapitalist LBO France voor 1,7 miljard euro verkocht. LBO kreeg Cegelec in 2006 nog in handen voor een bedrag van 1,1 miljard euro.

Cegelec is in handen gekomen van investeringsmaatschappij Qatar Investment Authority. De technische dienstverlener, die ook actief is op de Nederlandse markt, is door durfkapitalist LBO France voor 1,7 miljard euro verkocht. LBO kreeg Cegelec in 2006 nog in handen voor een bedrag van 1,1 miljard euro.
Cegelec boekte vorig jaar met ruim 26.000 werknemers een omzet van ruim 3 miljard euro en een bedrijfsresultaat van 148 miljoen. In 2006 behaalde het concern in Nederland een omzet van 110 miljoen. Cegelec is wereldwijd actief in meer dan dertig landen.
Eerder dit jaar toonde de Franse bouwer Eiffage nog grote belangstelling voor het bedrijf. Ook Vinci, eveneens afkomstig uit Frankrijk, liet zijn oog al eens vallen op de technisch dienstverlener.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels