nieuws

Bunnik mag door met bouw woningen

bouwbreed

De gemeente Bunnik mag van de provincie Utrecht 1000 woningen aan de westkant van Odijk bouwen. Maar de provinciale weg N229 moet direct om die bebouwing heen komen, zonder de groene strook die de gemeente tussen de nieuwbouw en de weg had bedacht. De gemeente gaat de mogelijkheden voor die omlegging onderzoeken.

De gemeente Bunnik mag van de provincie Utrecht 1000 woningen aan de westkant van Odijk bouwen. Maar de provinciale weg N229 moet direct om die bebouwing heen komen, zonder de groene strook die de gemeente tussen de nieuwbouw en de weg had bedacht. De gemeente gaat de mogelijkheden voor die omlegging onderzoeken.
Ook is het nog onduidelijk of de gemeente of de provincie de kosten van de omlegging gaat betalen. De N229 is onderdeel van de A12 SALTO-studie, die een oplossing moet bieden voor de gehele verkeersproblematiek rond Houten en Bunnik. De financiële afspraken binnen deze plannen staan nog niet vast. De uitbreiding van Odijk is een van de punten uithet structuurplan.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels