nieuws

Bostoren Putten

bouwbreed

Een 42 meter hoge stalen toren moet bezoekers aan landgoed Schovenhorst in Putten een wijd uitzicht over de bosrijke omgeving bieden. De toren, met een kern van 4,5 bij 4,5 meter, bestaat uit drie delen die samen 38 meter hoog zijn. Schooten Constructiebedrijf BV uit Rijssen is bezit met de assemblage. De kroon op de bostoren vormt een platform met een diameter van 17 meter en een hoogte van 4 meter. Op het 500 ton zware platform komen bomen te staan, geplant in betonnen bakken. Begin november wordt het gevaarte naar boven gevijzeld en vastgezet aan de kern. SeARCH architectenbureau uit Amsterdam heeft de toren ontworpen. Aannemersbedrijf De Combi is verantwoordelijk voor de uitvoering, de constructieberekeningen zijn gedaan door Pieterse Bouwtechniek uit Haarlem. De bouw wordt begeleid door Witteveen+Bos.

Een 42 meter hoge stalen toren moet bezoekers aan landgoed Schovenhorst in Putten een wijd uitzicht over de bosrijke omgeving bieden. De toren, met een kern van 4,5 bij 4,5 meter, bestaat uit drie delen die samen 38 meter hoog zijn. Schooten Constructiebedrijf BV uit Rijssen is bezit met de assemblage. De kroon op de bostoren vormt een platform met een diameter van 17 meter en een hoogte van 4 meter. Op het 500 ton zware platform komen bomen te staan, geplant in betonnen bakken. Begin november wordt het gevaarte naar boven gevijzeld en vastgezet aan de kern. SeARCH architectenbureau uit Amsterdam heeft de toren ontworpen. Aannemersbedrijf De Combi is verantwoordelijk voor de uitvoering, de constructieberekeningen zijn gedaan door Pieterse Bouwtechniek uit Haarlem. De bouw wordt begeleid door Witteveen+Bos.

Reageer op dit artikel