nieuws

Arcadis ontwerpt Roemeense ringweg

bouwbreed Premium

Arcadis gaat het ontwerp maken voor de ringweg van Constanta, die de stad moet gaan verbinden met de Roemeense hoofdstad Boekarest. Dat heeft het Arnhemse ingenieurs- en adviesbureau gisteren bekendgemaakt. De ringweg krijgt een lengte van 22 kilometer en omvat 26 onderdoorgangen en bruggen. In 2011 moet de weg, waarvan de totale bouwsom 125 miljoen euro bedraagt, klaar zijn. De Spaanse FCC en het Italiaanse Astaldi zullen de ringweg in combinatieverband aanleggen naar ontwerp van Arcadis. De weg maakt deel uit van de pan-Europese corridor, een transportverbinding tussen noordwest en zuidoost Europa en moet bijdragen aan de economische groei van Roemenië. Het project wordt gefinancierd door de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling. Arcadis sleepte de order in de wacht mede dankzij zijn sterke marktpositie in Roemenië en zijn ervaring op het gebied van infrastructuurontwerp, aldus bestuurder Michiel Jaski.

Arcadis gaat het ontwerp maken voor de ringweg van Constanta, die de stad moet gaan verbinden met de Roemeense hoofdstad Boekarest. Dat heeft het Arnhemse ingenieurs- en adviesbureau gisteren bekendgemaakt. De ringweg krijgt een lengte van 22 kilometer en omvat 26 onderdoorgangen en bruggen. In 2011 moet de weg, waarvan de totale bouwsom 125 miljoen euro bedraagt, klaar zijn. De Spaanse FCC en het Italiaanse Astaldi zullen de ringweg in combinatieverband aanleggen naar ontwerp van Arcadis. De weg maakt deel uit van de pan-Europese corridor, een transportverbinding tussen noordwest en zuidoost Europa en moet bijdragen aan de economische groei van Roemenië. Het project wordt gefinancierd door de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling. Arcadis sleepte de order in de wacht mede dankzij zijn sterke marktpositie in Roemenië en zijn ervaring op het gebied van infrastructuurontwerp, aldus bestuurder Michiel Jaski.

Reageer op dit artikel