nieuws

Wonen in de duinen

bouwbreed

Schoorl In het Noord-Hollandse dorp Schoorl (gemeente Bergen) verrijzen 29 exclusieve villa’s. Hoofdaannemer is Gielens Bouwbedrijf uit Schagen. Momenteel werkt het Ursemse bouwbedrijf De Jong als onderaannemer aan de betonnen kelders van de luxe appartementen. Zij zijn druk doende met betonvlechten. Naast De Jong zijn nog vijf andere onderaannemers bij de bouw in de duinvallei betrokken. Het is de bedoeling dat de panden volgend jaar worden opgeleverd. Een exacte datum daarvan is nog niet bekend. “Bouwen in zand vergt een andere manier van werken dan wanneer je op kleigrond bouwt”, zegt een woordvoerder van Gielens Bouwbedrijf. “Daar komt bij dat we geregeld met het grondwater te maken hebben. Dat neemt natuurlijk niet weg dat we de woningen volgend jaar zullen opleveren.” De exacte datum is nog niet bekend. De woningen zijn vooral bedoeld als tweede huis. Ze krijgen een oppervlakte van minimaal 210 en maximaal 490 vierkante meter.

Schoorl In het Noord-Hollandse dorp Schoorl (gemeente Bergen) verrijzen 29 exclusieve villa’s. Hoofdaannemer is Gielens Bouwbedrijf uit Schagen. Momenteel werkt het Ursemse bouwbedrijf De Jong als onderaannemer aan de betonnen kelders van de luxe appartementen. Zij zijn druk doende met betonvlechten. Naast De Jong zijn nog vijf andere onderaannemers bij de bouw in de duinvallei betrokken. Het is de bedoeling dat de panden volgend jaar worden opgeleverd. Een exacte datum daarvan is nog niet bekend. “Bouwen in zand vergt een andere manier van werken dan wanneer je op kleigrond bouwt”, zegt een woordvoerder van Gielens Bouwbedrijf. “Daar komt bij dat we geregeld met het grondwater te maken hebben. Dat neemt natuurlijk niet weg dat we de woningen volgend jaar zullen opleveren.” De exacte datum is nog niet bekend. De woningen zijn vooral bedoeld als tweede huis. Ze krijgen een oppervlakte van minimaal 210 en maximaal 490 vierkante meter.
Foto: Martin Mooij, tekst: Mario Silvester

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels