nieuws

VeenCampus

bouwbreed Premium

AmersfoortVan Ursum Bouwgroep legt in Amersfoort de laatste hand aan de gevels van het nieuwe scholencomplex De VeenCampus. Het gebouw, dat door Attika architecten is ontworpen, bestaat uit drie bouwmassa’s en is opgebouwd uit prefab­elementen die in een stalen frame geplaatst zijn. De bouw nam tien maanden in beslag. De VeenCampus biedt direct na de zomervakantie tijdelijk onderdak aan drie basisscholen, een school voor speciaal onderwijs en enkele klassen van het Vat-horst College. De gemeente Amersfoort besloot tot de bouw van een tijdelijke overgangsgebouw wegens de sterk schommelende vraag naar onderwijs in nieuwbouwwijk De Vathorst. Na 2012 verhuizen de scholen naar een permanente plek. De klaslokalen hebben een oppervlakte van 48 vierkante meter en elk lokaal bestaat uit twee stramienen. De aula heeft een vliesgevel en is een van de weinige onderdelen van het gebouw waarbij geen gebruik is gemaakt van het modulaire bouwsysteem. De glazen gevel is voor de stalen kolommen geplaatst. Op de plaatsten waar het gebouw door zijn meanderende vorm geen hoek van 90 graden maakt, zijn evenmin prefab modules gebruikt. Daar is het zogenoemde flatpack-systeem van Van Ursum toegepast, een prefab systeem dat op de bouwplaats wordt gemonteerd.

AmersfoortVan Ursum Bouwgroep legt in Amersfoort de laatste hand aan de gevels van het nieuwe scholencomplex De VeenCampus. Het gebouw, dat door Attika architecten is ontworpen, bestaat uit drie bouwmassa’s en is opgebouwd uit prefab­elementen die in een stalen frame geplaatst zijn. De bouw nam tien maanden in beslag. De VeenCampus biedt direct na de zomervakantie tijdelijk onderdak aan drie basisscholen, een school voor speciaal onderwijs en enkele klassen van het Vat-horst College. De gemeente Amersfoort besloot tot de bouw van een tijdelijke overgangsgebouw wegens de sterk schommelende vraag naar onderwijs in nieuwbouwwijk De Vathorst. Na 2012 verhuizen de scholen naar een permanente plek. De klaslokalen hebben een oppervlakte van 48 vierkante meter en elk lokaal bestaat uit twee stramienen. De aula heeft een vliesgevel en is een van de weinige onderdelen van het gebouw waarbij geen gebruik is gemaakt van het modulaire bouwsysteem. De glazen gevel is voor de stalen kolommen geplaatst. Op de plaatsten waar het gebouw door zijn meanderende vorm geen hoek van 90 graden maakt, zijn evenmin prefab modules gebruikt. Daar is het zogenoemde flatpack-systeem van Van Ursum toegepast, een prefab systeem dat op de bouwplaats wordt gemonteerd.
Foto: Ton Borsboom, tekst: Armand Landman

Reageer op dit artikel