nieuws

VastNed voelt mindere economie in resultaten

bouwbreed

Vastgoedbelegger VastNed heeft de resultaten zien dalen. Vooral de indirecte resultaten hadden te lijden van de economische situatie.

VastNed Retail heeft over het eerste halfjaar van 2008 een direct beleggingsresultaat, de winst uit de verhuur van vastgoed, behaald van 29,6 miljoen euro ten opzichte van 31,3 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Het indirecte resultaat, de winst uit de waardeverandering van de vastgoedportefeuille, daalde tot 9 miljoen euro van 65,2 miljoen euro. Het totale beleggingsresultaat kwam daarmee uit op 38,6 miljoen euro.
De winst werd gedrukt door gestegen rentelasten en eenmalig kosten in verband met de mislukte overname van de onderneming eerder dit jaar. Branchegenoot IEF Capital zag afgelopen mei uiteindelijk af van een bod op VastNed Retail in verband met verslechterde marktomstandigheden.
VastNed Retail is niet van plan dit jaar nog nieuwe grote investeringen te doen wegens de onzekere situatie op de vastgoedmarkt. “Wij hebben een portefeuille waar wij zeer tevreden mee zijn. Beleggers zouden het niet waarderen als wij nu vreemd vermogen zouden gaan aantrekken voor acquisities”, aldus bestuurder Arnaud Du Pont in een toelichting op de cijfers.

Winstverwachting

Tegelijkertijd maakte VastNed Offices/Industrial, de andere poot van de vastgoedbelegger, bekend over de eerste zes maanden van dit jaar een direct beleggingsresultaat behaald te hebben van 17,1 miljoen euro, vrijwel gelijk aan de periode vorig jaar. Het indirecte resultaat daalde van 7,3 miljoen euro naar 3,3 miljoen euro. Het bedrijf stelde zijn winstverwachting voor geheel 2008 licht naar beneden bij. Het concern verwacht nu een direct resultaat per aandeel van 1,64 euro vergeleken met 1,71 euro vorig jaar. Eerder ging VastNed O/I uit van een resultaat dat ongeveer gelijk zou zijn aan dat in 2007.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels