nieuws

Traag gras van DHV op Chemelot-complex

bouwbreed

Ingenieursbureau DHV heeft het certificaat van de Barometer Duurzaam Terreinbeheer ontvangen vanwege haar onkruidbestrijding op het 800 hectare grote industrieterrein Chemelot in Zuid-Limburg. De erkenning komt van de stichting Milieukeur en Plant Research International. Met zijn aanpak loopt DHV vooruit op wetgeving die waarschijnlijk medio volgend jaar van kracht wordt. Normaal gesproken wordt de certificering alleen uitgereikt aan grondeigenaren zoals gemeenten en waterschappen. Omdat DHV zich langjarig ontfermt over Chemelot komt ook het ingenieursbureau in aanmerking voor het predicaat. DHV heeft voor de velden op het chemiecomlex een speciaal graszaadmengsel laten ontwikkelen. Het bijzondere gras voorkomt de pluisvorming waardoor luchtfilters kunnen verstoppen.

Ingenieursbureau DHV heeft het certificaat van de Barometer Duurzaam Terreinbeheer ontvangen vanwege haar onkruidbestrijding op het 800 hectare grote industrieterrein Chemelot in Zuid-Limburg. De erkenning komt van de stichting Milieukeur en Plant Research International. Met zijn aanpak loopt DHV vooruit op wetgeving die waarschijnlijk medio volgend jaar van kracht wordt. Normaal gesproken wordt de certificering alleen uitgereikt aan grondeigenaren zoals gemeenten en waterschappen. Omdat DHV zich langjarig ontfermt over Chemelot komt ook het ingenieursbureau in aanmerking voor het predicaat. DHV heeft voor de velden op het chemiecomlex een speciaal graszaadmengsel laten ontwikkelen. Het bijzondere gras voorkomt de pluisvorming waardoor luchtfilters kunnen verstoppen.

Reageer op dit artikel