nieuws

Plan Beulakerpolder flinke stap dichterbij

bouwbreed Premium

Na tien jaar plannen maken en praten is de uitvoering van het bestemmingsplan Beulakerpolder bij Giethoorn een flinke stap dichterbij gekomen. De gemeenteraad van Steenwijkerland heeft groen licht gegeven; het plan ligt nu ter beoordeling bij Gedeputeerde Staten van Overijssel.

“Er ligt nu eindelijk een goedgekeurd integraal plan”, aldus een woordvoerder van de gemeente Steenwijkerland. De gemeenteraad is akkoord met de realisatie van 191 recreatiewoningen en 47 woningen voor permanente bewoning in een gebied van 50 hectare. De overige 109 hectare van de Beulakerpolder wordt gereserveerd voor natuur. In het oorspronkelijke plan was die scheiding er niet. Het natuurgebied en het bebouwde deel worden van elkaar gescheiden door een 100 meter brede vaargeul. Het project voorziet verder in een jachthaven en ecocamping. De jachthaven krijgt 89 ligplaatsen. Op de camping is plek voor vijftig campers. Verder gaat Natuurmonumenten er veertien lodges realiseren.
De grootste recreatiewoningen krijgen een inhoud van 400 kuub, de kleinste vakantiehuisjes hebben een inhoud van 250 kuub. De recreatiewoningen mogen maximaal 165 dagen voor eigen gebruik worden benut. De woningen voor permanente bewoning variëren in grootte van 500 tot 2000 kuub. OCB uit Ommen en Van Dijk Bouw in Hardenberg zijn de projectontwikkelaars.

Rondweg

De Dienst Landelijk Gebied gaat zich nadrukkelijk bezig houden met de natuurontwikkeling. Er komt een waterplas met een oppervlakte van 9 hectare en 47 hectare wordt ingevuld met moeras en riet. Verder komt er een brug over de Cornelisgracht en wordt er een rondweg aangelegd. Deze nieuwe weg komt ten noorden van het plangebied en loopt van de Cornelisgracht om de kern naar de nieuwe brug. De rondweg komt via het kanaal Beukers-Steenwijk uit op de provinciale weg N334.

Reageer op dit artikel