nieuws

Nu nog liever weinig wind

bouwbreed

Nu nog liever weinig wind

Tegen deze grote constructies valt een grote vrachtwagen op de kade in Delfzijl vrijwel in het niet. De ruim 40 meter hoge driepoten zijn bestemd voor het windpark Alpha Ventus. Dat moet komen op 45 kilometer ten noorden van het Duitse waddeneiland Borkum. De driepoten vormen de onderbouw voor het offshorepark met twaalf molens in de ter plaatse 30 meter diepe zee. Ze worden met grote stalen pennen op hun plaats op de zeebodem gefixeerd. Dat de eerste zending nu Delfzijl aandoet, heeft te maken met de onverwacht ruwe weersomstandigheden. Onderweg vanuit het Noord-Duitse Wilhelmshaven, werd besloten te schuilen in Delfzijl. Alpha Ventus is een project waarmee de deelnemende bedrijven ervaring hopen op te doen voor de bouw van toekomstige grotere buitengaatse windmolenparken..

Tegen deze grote constructies valt een grote vrachtwagen op de kade in Delfzijl vrijwel in het niet. De ruim 40 meter hoge driepoten zijn bestemd voor het windpark Alpha Ventus. Dat moet komen op 45 kilometer ten noorden van het Duitse waddeneiland Borkum. De driepoten vormen de onderbouw voor het offshorepark met twaalf molens in de ter plaatse 30 meter diepe zee. Ze worden met grote stalen pennen op hun plaats op de zeebodem gefixeerd. Dat de eerste zending nu Delfzijl aandoet, heeft te maken met de onverwacht ruwe weersomstandigheden. Onderweg vanuit het Noord-Duitse Wilhelmshaven, werd besloten te schuilen in Delfzijl. Alpha Ventus is een project waarmee de deelnemende bedrijven ervaring hopen op te doen voor de bouw van toekomstige grotere buitengaatse windmolenparken..

Reageer op dit artikel