nieuws

Huizenmarkt VS drukt winst Hunter Douglas

bouwbreed

De winst bij raambekleder Hunter Douglas is het afgelopen halfjaar flink gedaald. Het bedrijf heeft last van de crisis op de Amerikaanse huizenmarkt en stagnerende economie. Daarnaast werd op de beleggingsportefeuille verlies geboekt. Hunter Douglas boekte een nettowinst van 38,2 miljoen dollar vergeleken met 176,7 miljoen dollar in de eerste helft van vorig jaar. De raambekleder, fabrikant van het merk Luxaflex, belegt ook in aandelen. Daarmee werd een negatief resultaat geboekt van 57,8 miljoen dollar. De omzet groeide met ruim 6 procent naar 1,57 miljard dollar. In de VS en Europa daalde de omzet, exclusief het effect van wisselkoersen en overnames, terwijl in Latijns-Amerika, Azië en Australië de verkopen stegen.

De winst bij raambekleder Hunter Douglas is het afgelopen halfjaar flink gedaald. Het bedrijf heeft last van de crisis op de Amerikaanse huizenmarkt en stagnerende economie. Daarnaast werd op de beleggingsportefeuille verlies geboekt. Hunter Douglas boekte een nettowinst van 38,2 miljoen dollar vergeleken met 176,7 miljoen dollar in de eerste helft van vorig jaar. De raambekleder, fabrikant van het merk Luxaflex, belegt ook in aandelen. Daarmee werd een negatief resultaat geboekt van 57,8 miljoen dollar. De omzet groeide met ruim 6 procent naar 1,57 miljard dollar. In de VS en Europa daalde de omzet, exclusief het effect van wisselkoersen en overnames, terwijl in Latijns-Amerika, Azië en Australië de verkopen stegen.
Hunter Douglas geeft geen winstprognose voor dit jaar. “We zijn in toenemende mate voorzichtig over de vooruitzichten voor 2008”, aldus het bedrijf.

Reageer op dit artikel