nieuws

Eiffage stelt doel naar boven bij

bouwbreed

Eiffage, de derde bouw- en concessiegroep van Frankrijk, verwacht dit jaar uit te komen op een omzet van 13,3 miljard euro. Dat is 300 miljoen ofwel 5,6 procent meer dan de eerdere doelstelling. Eiffage zag de omzet over de eerste jaarhelft al toenemen met 11,6 procent naar 6,55 miljard.

Eiffage, de derde bouw- en concessiegroep van Frankrijk, verwacht dit jaar uit te komen op een omzet van 13,3 miljard euro. Dat is 300 miljoen ofwel 5,6 procent meer dan de eerdere doelstelling. Eiffage zag de omzet over de eerste jaarhelft al toenemen met 11,6 procent naar 6,55 miljard.
In de bouwdivisie ging de omzet met 12,5 procent omhoog door de goede gang van zaken in Frankrijk en de acquisitie van het Tsjechische Tchas. In tegenstelling tot de meeste collega’s moest Eiffage wel melden dat de halfjaarwinst van 144 miljoen euro 76 procent lager lag dan een jaar eerder. Dat wordt echter geheel veroorzaakt door een in 2007 geboekte eenmalige bate van 488 miljoen door de verkoop van het belang in Cofiroute. Het operationele resultaat bleef met 473 miljoen nagenoeg onveranderd. Eiffage stelt ten slotte dat het opdrachtenboek weer 3,7 procent hoger is uitgekomen en daarmee voor het eerst boven de 10 miljard euro ligt.

Reageer op dit artikel