nieuws

Baangarantie voorwerklozen als assistentbouwplaatstimmerman

bouwbreed

Uitzendbureau Prima Personeel gaat samen met ROC Alfa College en adviesorganisatie Cvites werklozen opleiden tot assistent bouwplaatstimmerman. De timmermannen in spe krijgen een baangarantie van minimaal een jaar.

Uitzendbureau Prima Personeel gaat samen met ROC Alfa College en adviesorganisatie Cvites werklozen opleiden tot assistent bouwplaatstimmerman. De timmermannen in spe krijgen een baangarantie van minimaal een jaar.
“Na het eerste jaar gaan we in principe door. Anders zijn we kortzichtig bezig”, zegt André Kolk van Cvites. Wel moeten de leerlingen een diploma halen. Als ze dat halen, dan worden de opleidingskosten vergoed. Lukt het echter niet, dan krijgt de gemeente de opleidingskosten gepresenteerd.
In eerst instantie mikt Cvites op zo’n tien leerlingtimmermannen. Het maakt niet uit welke achtergrond ze hebben, zegt Kolk. “Schoolverlaters, mensen van achter in de twintig die alleen maar uitzendbanen hebben gehad, mensen die ongelukkige beslissingen hebben genomen in hun leven, of ziek zijn geweest en weer aan het werk willen.”
Het is niet het eerste werklozenproject dat Prima en Cvites samen doen. Vorig jaar werden leerlingpijpbewerkers voor de scheepsbouw opgeleid.

Reageer op dit artikel