nieuws

Afpro Filters opentfabriek in China

bouwbreed

Afpro Filters heeft samen met de Chinese airco-producent Yatai een nieuwe fabriek gebouwd in China. De fabriek die luchtfilters en airco-apparaten gaat maken, verwacht een omzet van 100 miljoen dollar per jaar. De fabriek is zondag in de stad Dezhou officieel geopend door de Noord-Hollandse gedeputeerde Ton Hooijmaijers.

Afpro Filters heeft samen met de Chinese airco-producent Yatai een nieuwe fabriek gebouwd in China. De fabriek die luchtfilters en airco-apparaten gaat maken, verwacht een omzet van 100 miljoen dollar per jaar. De fabriek is zondag in de stad Dezhou officieel geopend door de Noord-Hollandse gedeputeerde Ton Hooijmaijers.
Afpro beweegt zich al meer dan 25 jaar op de markt van luchtfilters. Het bedrijf heeft fabrieken en verkoopkantoren in Nederland, België en Duitsland.
Afpro en Yatia sloten in 2006 een overeenkomst over de bouw van de fabriek tijdens een handelsmissie van Noord-Holland aan China. Directeur Afpro China Joost Verlaan is verheugd dat de productie nu al van start kan gaan. “De provincie heeft ervoor gezorgd dat wij direct en op het juiste niveau relaties hebben met bestuurders in China. Iets wat anders jaren zou hebben gekost of misschien wel onmogelijk zou zijn geweest.”

Reageer op dit artikel