nieuws

Abertis floreert met dank aan tolwegen

bouwbreed Premium

Het Spaanse Abertis, actief in tolwegen, telecom-infrastructuur, vliegvelden, parkeergarages en logistieke bedrijvencentra, heeft in het eerste halfjaar de omzet zien stijgen met 2,5 procent naar 1,8 miljard euro. Bijna 40 procent hiervan, 686 miljoen komt van de Franse tolwegen in het noorden en oosten van dat land. De nettowinst steeg met 5,4 procent naar 331 miljoen. Het Spaanse bedrijf haalt bijna de helft van zijn omzet uit het buitenland, met als grootste contribuant Frankrijk. Het Verenigd Koninkrijk levert een bijdrage van 6 procent, vooral dankzij vliegveldactiviteiten.

Het Spaanse Abertis, actief in tolwegen, telecom-infrastructuur, vliegvelden, parkeergarages en logistieke bedrijvencentra, heeft in het eerste halfjaar de omzet zien stijgen met 2,5 procent naar 1,8 miljard euro. Bijna 40 procent hiervan, 686 miljoen komt van de Franse tolwegen in het noorden en oosten van dat land. De nettowinst steeg met 5,4 procent naar 331 miljoen. Het Spaanse bedrijf haalt bijna de helft van zijn omzet uit het buitenland, met als grootste contribuant Frankrijk. Het Verenigd Koninkrijk levert een bijdrage van 6 procent, vooral dankzij vliegveldactiviteiten.

Reageer op dit artikel