nieuws

Aangepaste norm voor houtconstructies

bouwbreed Premium

De Europese productnorm voor houtachtige plaatmaterialen voor gebruik in vloeren, muren en daken wordt herzien. De herziene versie is, ten opzichte van de norm uit 2001, aangepast aan NEN-EN 1995-1-1 (de Eurocode voor berekening van houtconstructies) en aan NEN-EN 13986 (de geharmoniseerde productnorm voor plaatmaterialen voor constructieve toepassingen, die de basis is voor CE-markering).

De Europese productnorm voor houtachtige plaatmaterialen voor gebruik in vloeren, muren en daken wordt herzien. De herziene versie is, ten opzichte van de norm uit 2001, aangepast aan NEN-EN 1995-1-1 (de Eurocode voor berekening van houtconstructies) en aan NEN-EN 13986 (de geharmoniseerde productnorm voor plaatmaterialen voor constructieve toepassingen, die de basis is voor CE-markering).
De norm is van belang voor producenten van en handelaren in plaatmaterialen, voor aannemers, bestekschrijvers en ontwerpers van constructies met plaatmaterialen, maar ook voor certificatie- en keuringsinstellingen. Belanghebbenden kunnen tot 19 oktober 2008 commentaar op het ontwerp indienen.

Reageer op dit artikel