nieuws

Zwaarste mobiele kraan

bouwbreed

De zwaarste mobiele kraan van Nederland, een 650 tonner van Sarens, moest er aan te pas komen om de liggers van de Reggebrug nabij Hellendoorn te plaatsen. Het karwei vergde ook de inzet van een 400 tons kraan op de andere oever, omdat de 60 ton zware en 30 meter lange liggers teveel waren voor één kraan.

De zwaarste mobiele kraan van Nederland, een 650 tonner van Sarens, moest er aan te pas komen om de liggers van de Reggebrug nabij Hellendoorn te plaatsen. Het karwei vergde ook de inzet van een 400 tons kraan op de andere oever, omdat de 60 ton zware en 30 meter lange liggers teveel waren voor één kraan.
Samen vormen de liggers een verkeersbrug die van boven af gezien de vorm van een V heeft. Eén poot is bedoeld voor auto’s, de andere voor fietsers. Beide verkeersstromen komen aan de andere kant samen in de punt van de V. Romein Beton maakte de kokerliggers in zijn fabriek in Dodewaard. Speciale vrachtwagens brachten de elementen naar Hellendoorn.

Reageer op dit artikel