nieuws

Westland ontkent te hoge eis architecten

bouwbreed

De gemeente Westland heeft geen disproportionele eisen gesteld aan architecten die inschreven op de aanbesteding van een nieuw gemeentehuis.

De gemeente Westland heeft geen disproportionele eisen gesteld aan architecten die inschreven op de aanbesteding van een nieuw gemeentehuis.
Dat stelt de gemeente in een reactie op de berichtgeving over de perikelen die ontstonden over de eisen in de aanbestedingsprocedure. Zeven van de twaalf ontwerpers trokken zich terug uit de aanbestedingsprocedure, omdat ze zich niet kunnen vinden in de eisen die aan hen werden gesteld. De Bond van Nederlandse Architecten (BNA) steunt die actie en vroeg de gemeente om opheldering.
“Wij zijn niet van mening hoge eisen te hebben gesteld”, reageert het gemeentebestuur. “Het zijn gangbare eisen, die mede tot stand zijn gekomen op basis van adviezen van een bouwmanagementbureau en twee onafhankelijke architecten.”

Reageer op dit artikel