nieuws

Voetbalclub Heracles krijgt nieuw kunstgras

bouwbreed Premium

Voetbalclub Heracles krijgt een nieuw type kunstgrasveld dat bestaat uit zeven componenten en is ontwikkeld door TenCate, Oranjewoud en Alveo. De vernieuwing zit hem in de combinatie van vezels. Bovendien komt onder de mat een laag van kruispolymeer te liggen. Op dit moment wordt de mat aangelegd. Over vier weken moet het veld speelklaar zijn.

Voetbalclub Heracles krijgt een nieuw type kunstgrasveld dat bestaat uit zeven componenten en is ontwikkeld door TenCate, Oranjewoud en Alveo. De vernieuwing zit hem in de combinatie van vezels. Bovendien komt onder de mat een laag van kruispolymeer te liggen. Op dit moment wordt de mat aangelegd. Over vier weken moet het veld speelklaar zijn.
TenCate, hoofdsponsor van Heracles, de eerste profclub in Nederland die echt gras verruilde voor nepgras, beschouwt het veld van de Almelose eredivisieclub als proeftuin.
Eric Sarelse, bedrijfsleider van BAM-dochter Nootenboom Sport, houdt zich dagelijks bezig met kunstgras. Hij onderstreept dat met de nieuwste generatie matten op zoek wordt gegaan naar de beste combinatie van vezels. “Een echt veld gras bestaat ook uit twee soorten gras”, zegt Sarelse die meent dat er jaarlijks tweehonderd voetbalvelden van kunstgras worden aangelegd in Nederland.

Reageer op dit artikel