nieuws

Vancouver afsluiter Laan op Zuid

bouwbreed

Aannemer Heijmans is deze week aan de Laan op Zuid in Rotterdam begonnen aan de bouw van kantoorgebouw Vancouver. Projectontwikkelaar OVG heeft het gebouw verkocht aan de belegger Scottish Widdows Investment Partnership (SWIP).

Aannemer Heijmans is deze week aan de Laan op Zuid in Rotterdam begonnen aan de bouw van kantoorgebouw Vancouver. Projectontwikkelaar OVG heeft het gebouw verkocht aan de belegger Scottish Widdows Investment Partnership (SWIP).
Vancouver, ontworpen door Claus en Kaan architecten, krijgt 12.000 vierkante meter kantoorruimte over negen verdiepingen en commerciële ruimte in de plint. Ondergronds zijn 97 parkeerplaatsen voorzien. De naam sluit aan bij de traditie op de Kop van Zuid om gebouwen te vernoemen naar wereldsteden. Opvallende gebouwkenmerken zijn de transparante 7,5 meter hoge galerij aan de straatzijde en de verfijnde detaillering van de witte prefab kantoorgevel. Het gebouw wordt medio april 2010 opgeleverd.
OVG bouwt momenteel op de naastgelegen locatie Nederlands hoogste gebouw, de Maastoren (165 meter). De Rotterdamse ontwikkelaar begint eind dit jaar iets verderop ook aan de bouw van het multifunctionele gebouw De Rotterdam (ontwerp Rem Koolhaas).

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels