nieuws

Opnieuw jurer ing prijsvraag Park Zandweer d Deventer

bouwbreed Premium

De gemeente Deventer werkt ‘met de grootst mogelijke zorgvuldigheid’ aan de samenstelling van een commissie die de bouwplannen voor Park Zandweerd opnieuw gaat beoordelen. De eerste commissie raakte in april dit jaar in opspraak na klachten over partijdigheid.

Bij de eerste beoordeling kwam de combinatie Bemog/Le Clercq als winnaar uit de bus van de prijsvraag die de gemeente had uitgeschreven voor de stedenbouwkundige invulling van de voormalige ijsbaan in Deventer. De combinatie Johan Matser/Amvest beweerde daarop dat de jurering niet eerlijk in zijn werk was gegaan, omdat drie commissieleden in het verleden banden hadden gehad met de winnaar. Aangedrongen werd op een herbeoordeling.
De drie bewuste commissieleden protesteerden, omdat hun goede naam door het slijk werd gehaald. Een herbeoordeling had volgens hen weinig zin omdat het onvermijdelijk is dat in iedere commissie architecten en ontwikkelaars zitten die elkaar kennen en relaties met elkaar onderhouden.

Zorgvuldig

Desondanks neigt het college van b en w na lang beraad tot het samenstellen van een nieuwe commissie. De gemeente wil niet vooruitlopen op de namen van de commissieleden. ”Om nieuwe problemen te voorkomen gaan we hier uiterst zorgvuldig mee om”, aldus een gemeentelijk woordvoerder. Later deze maand maakt de gemeente de herbeoordelingsprocedure bekend en mogelijk ook de samenstelling van de commissie. Vast staat nu al dat alleen de zes oorspronkelijke inzendingen mogen meedingen. Nieuwe deelnemers aan de prijsvraag zijn niet welkom.

Reageer op dit artikel