nieuws

Onderzoek kosten van stadsdeelkantoor

bouwbreed

Stadsdeel Oud-West in Amsterdam laat onafhankelijk onderzoek doen naar de stijging van de bouwkosten van het nieuwe stadsdeelkantoor. Het onderzoek, dat binnen een maand dient te zijn afgerond, moet antwoord geven op de vraag wie aansprakelijk is voor de sterke kostenoverschrijding.

Stadsdeel Oud-West in Amsterdam laat onafhankelijk onderzoek doen naar de stijging van de bouwkosten van het nieuwe stadsdeelkantoor. Het onderzoek, dat binnen een maand dient te zijn afgerond, moet antwoord geven op de vraag wie aansprakelijk is voor de sterke kostenoverschrijding.
Stadsdeelvoorzitter Hans Weevers stapte vorige week op na een overschrijding van de begroting van 26,5 miljoen euro met meer dan 30 procent. Het stadsdeel draait voor de extra 8 miljoen op, omdat met aannemer Bot Bouw geen goede afspraken zijn gemaakt over eventuele stijging van de bouwkosten. Het stadsdeel liet zich bij het opstellen van de bouwplannen adviseren door BBN Adviseurs. In afwachting van het onderzoek is de verantwoordelijk ambtenaar van zijn taken ontheven.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels