nieuws

Meetunit brengt luchtstromen in kaart

bouwbreed

De TelecityGroup gaat een nieuwe akoestische meetunit toepassen. Deze zogeheten mobiele EnoTemp moet het gedrag van de lucht- en warmtestromen op alle datacenters in Amsterdam in kaart brengen. Met de meetgegevens kan TelecityGroup de koeling optimaal inrichten en haar klanten adviseren over de meest energie-efficiënte opstelling van de apparatuur. Ook zijn plotselinge temperatuurstijgingen veel sneller te detecteren en daarna in 3D te analyseren.

De TelecityGroup gaat een nieuwe akoestische meetunit toepassen. Deze zogeheten mobiele EnoTemp moet het gedrag van de lucht- en warmtestromen op alle datacenters in Amsterdam in kaart brengen. Met de meetgegevens kan TelecityGroup de koeling optimaal inrichten en haar klanten adviseren over de meest energie-efficiënte opstelling van de apparatuur. Ook zijn plotselinge temperatuurstijgingen veel sneller te detecteren en daarna in 3D te analyseren.
TelecityGroup heeft hiervoor een contract afgesloten met Van Schaik Innovation Handling in Eindhoven, de bedenker van de apparatuur.
De EnoTemp meet met geluid (geluid beweegt zich sneller door warme lucht) temperatuur, luchtsnelheid en vochtigheid en zet de gegevens om in een 3D profiel van de ruimte. De meetunit die luchtsnelheden vanaf 0,001 m/s kan verwerken, is anderhalf jaar geleden met succes geïntroduceerd in de glas- en tuinbouw.

Reageer op dit artikel