nieuws

Kranig staaltje voetbal

bouwbreed

Kaapstad -Meer dan een elftal aan Liebherr-torenkranen moet zekerheid verschaffen over het tijdig gereedkomen van dit stadion in Kaapstad. Want in de zomer van 2010 wordt in Zuid-Afrika gevochten om het wereldkampioenschap voetbal. Daarom wordt voor bijna 300 miljoen euro het lokale Green Point Stadion in Kaapstad vervangen door een WK-waardige versie, die inclusief de omliggende infrastructuur eind volgend jaar gereed moet zijn. Om de te verwachten 68.000 voetbalfans allemaal een zitplaats te kunnen geven zijn maar liefst negentien hijskranen ingezet, waarvan er twaalf rechtstreeks uit de Liebherr-fabrieken kwamen. De Duitse fabrikant wist tijdens de productie al precies waar ze op de bouwplaats kwamen te staan, want dat stukje dienstverlening vormde onderdeel van het contract. Het stadion wordt gebouwd door een joint venture van Murray 0x26 Roberts Construction en WBHO Construction (Pty) Ltd.

Kaapstad -Meer dan een elftal aan Liebherr-torenkranen moet zekerheid verschaffen over het tijdig gereedkomen van dit stadion in Kaapstad. Want in de zomer van 2010 wordt in Zuid-Afrika gevochten om het wereldkampioenschap voetbal. Daarom wordt voor bijna 300 miljoen euro het lokale Green Point Stadion in Kaapstad vervangen door een WK-waardige versie, die inclusief de omliggende infrastructuur eind volgend jaar gereed moet zijn. Om de te verwachten 68.000 voetbalfans allemaal een zitplaats te kunnen geven zijn maar liefst negentien hijskranen ingezet, waarvan er twaalf rechtstreeks uit de Liebherr-fabrieken kwamen. De Duitse fabrikant wist tijdens de productie al precies waar ze op de bouwplaats kwamen te staan, want dat stukje dienstverlening vormde onderdeel van het contract. Het stadion wordt gebouwd door een joint venture van Murray 0x26 Roberts Construction en WBHO Construction (Pty) Ltd.
Foto: Liebherr International, tekst: Pieter de Mos

Reageer op dit artikel