nieuws

Klachtenloketaanbestedingen

bouwbreed

-Een ruime meerderheid in de Eerste Kamer pleit voor een loket waar bedrijven kunnen klagen over aanbestedingen. Daarbij wordt gedacht aan een onafhankelijke instantie die vermoedens over niet integere ambtenaren en afgewezen opdrachten kan uitzoeken.

-Een ruime meerderheid in de Eerste Kamer pleit voor een loket waar bedrijven kunnen klagen over aanbestedingen. Daarbij wordt gedacht aan een onafhankelijke instantie die vermoedens over niet integere ambtenaren en afgewezen opdrachten kan uitzoeken.
Ook wil de senaat verhoging van het zogenoemde bagatel, het vrijstellingsbedrag. Voor diensten gaat het voorstel uit van 50.000 euro, voor werken 150.000 euro. Een meerderheid van CDA, PvdA en CU wil een verdrievoudiging van die bedragen.
De Eerste Kamer toonde zich gisteren zeer kritisch over de Aanbestedingswet. De kans is groot dat de wet het niet haalt. Het debat was echter nog in volle gang bij sluiting van deze krant, maar de uitkomst staat op de Cobouw-website.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels