nieuws

Ingrijpende renovatie voor Nieuwe Kerk Delft

bouwbreed Premium

De Nieuwe Kerk in Delft staat voor een grote renovatie: er moet nieuwe verwarming komen, de leien van het middenschip zijn aan vervanging toe en om de glas-in-loodramen te beschermen is plaatsing van veiligheidsglas noodzakelijk. Ook moet de houtconstructie van het gewelf ventilerend worden gemaakt. Een ander probleem is dat de Koninklijke grafkelder bijna vol is. In de onderaardse ruimte bevinden zich 46 kisten. Daardoor kunnen nog slechts enkele leden van de Koninklijke familie worden bijgezet. Het bestuur van de kerk pleit daarom voor verdubbeling van het aantal grafruimten. Dan moet naast de bestaande kelder een nieuwe worden aangelegd.

De Nieuwe Kerk in Delft staat voor een grote renovatie: er moet nieuwe verwarming komen, de leien van het middenschip zijn aan vervanging toe en om de glas-in-loodramen te beschermen is plaatsing van veiligheidsglas noodzakelijk. Ook moet de houtconstructie van het gewelf ventilerend worden gemaakt. Een ander probleem is dat de Koninklijke grafkelder bijna vol is. In de onderaardse ruimte bevinden zich 46 kisten. Daardoor kunnen nog slechts enkele leden van de Koninklijke familie worden bijgezet. Het bestuur van de kerk pleit daarom voor verdubbeling van het aantal grafruimten. Dan moet naast de bestaande kelder een nieuwe worden aangelegd.

Reageer op dit artikel