nieuws

Huizen kan winkelcentrum afbouwen

bouwbreed Premium

Na de zomer slaan de gemeente Huizen, Visser Bouwmaatschappij en Forum Invest spijkers met koppen over uitbreiding van het winkelcentrum in de Gooise gemeente. De drie partijen hebben na jarenlang praten een principeovereenkomst bereikt.

Dit houdt in dat het winkeloppervlak in het centrum van Huizen wordt uitgebreid met 8600 vierkante meter en dat er een ondergrondse parkeergarage komt. In het plan is ook de bouw van 25 appartementen opgenomen.
De garage vormde het belangrijkste obstakel in de onderhandelingen tussen de gemeente en de twee investeerders. Huizen was oorspronkelijk van plan de bouw van de garage te subsidiëren, maar juristen stelden vast dat dit niet in overeenstemming was met Europese regelgeving. De gemeente ontwikkelt en beheert de garage nu zelf. De garage wordt gekoppeld aan de al bestaande parkeervoorzieningen bij Albert Heijn en Blokker.
De renovatie van het Huizense koopcentrum is verdeeld over twee fasen. De eerste fase was in 2002 klaar. Het begin van de tweede fase werd wegens de problemen rond de garage telkens uitgesteld.
De gemeente Huizen wil nog geen mededelingen doen over de hoogte van de bouwkosten. Concrete plannen komen pas op tafel nadat de gemeenteraad de principe-overeenkomst heeft beoordeeld. Dat gebeurt na de zomer. Daarna wordt het project aanbesteed. Volgens planning is de vernieuwing van het winkelcentrum in 2011 voltooid.

Reageer op dit artikel