nieuws

Hochtief-dochters Flatiron en Turner bouwen terminal

bouwbreed

Turner bouwt samen met zusterbedrijf Flatiron de nieuwe terminal van de luchthaven in de Californische stad Sacramento. De opdracht levert de Amerikaanse dochterbedrijven van Hochtief een omzet van 182 miljoen euro op.

De terminal krijgt een oppervlakte van 30.000 vierkante meter. Taak is bovendien negentien pieren aan te leggen voor het internationale luchtverkeer. In de planning wordt de terminal – volgens de regels van het duurzaamheidscertificaat van Green Building Council – in 2012 opgeleverd. Nooit eerder haalden bruggenbouwer Flatiron (voormalig dochter van BAM) en Turner gemeenschappelijk een opdracht binnen.
Turner boekt momenteel het ene succes na het andere. Naast de terminal haalde het concern in Californië de opdracht binnen om voor 147 miljoen euro drie scholen te bouwen. Vanuit New Haven (Connecticut) kwam de order voor 62 miljoen euro bij de Yale-universtiteit een gezondheidscentrum te bouwen.
Ook uit Australië en de Golfstreek meldt Hochtief positieve berichten. Voor opdrachtgever Hamid bouwt Al Habtoor Leighton mee in de wijk Al Bustan te Abu Dhabi. Voor 385 miljoen euro zet de aannemer vijf torens van zeventien verdiepingen neer. In de gebouwen worden onder andere een viersterrenhotel met 385 kamers, 350 vakantiewoningen en 450 appartementen ondergebracht.
Leighton-dochter John Holland vervangt voor 90 miljoen euro een 2,4 kilometer lang rioolsysteem naar de haven van Melbourne. De ingreep betekent een verviervoudiging van de capaciteit.

Reageer op dit artikel