nieuws

FNV: asbestdossier voor iedere werknemer

bouwbreed

Iedere werknemer moet een asbestdossier bijhouden om foute werkgevers later aansprakelijk te kunnen stellen. Dat vindt FNV Bouw 0x26 Infra.

Iedere werknemer moet een asbestdossier bijhouden om foute werkgevers later aansprakelijk te kunnen stellen. Dat vindt FNV Bouw 0x26 Infra.
Werknemers zouden moeten bijhouden waar en wanneer ze mogelijk met asbest in aanraking zijn geweest. De bouwbond van FNV roept werknemers op nauwkeurige aantekeningen bij te houden. “Noteer ook verklaringen van collega’s en bewaar alles zorgvuldig”, adviseert Hans Crombeen, sectorbestuurder van FNV Bouw 0x26 Infra.
De schrik zit er goed in na de aanhouding van zes verdachten van illegale asbestsanering in Utrecht vorige week. Crombeen is woest. Mogelijk zijn 120 werknemers blootgesteld aan asbest op bedrijventerrein Lageweide. “Wie dat op zijn geweten heeft, moet streng worden gestraft. Voor de winst zijn willens en wetens alle regels ontdoken.”
De gevolgen van blootstelling kunnen na dertig jaar nog de kop opsteken, waarschuwt hij. “Het is dan moeilijk om nog de schuld van de werkgever te bewijzen. Daarom is het belangrijk nu al een dossier op te bouwen.”
De bond wil dat werkgevers hun verantwoordelijkheid nemen.

Reageer op dit artikel