nieuws

Vialis herstelt spoorweg in Sri Lanka

bouwbreed

Volker Wessels-dochter Vialis heeft in Sri Lanka de spoorwegverbinding tussen hoofdstad Fors Colombo en de zuidelijke havenstad Matara voltooid. Het 60 kilometer lange spoorwegtraject langs de kust van het eiland werd op tweede kerstdag 2004 verwoest door de tsunami.

Volker Wessels-dochter Vialis heeft in Sri Lanka de spoorwegverbinding tussen hoofdstad Fors Colombo en de zuidelijke havenstad Matara voltooid. Het 60 kilometer lange spoorwegtraject langs de kust van het eiland werd op tweede kerstdag 2004 verwoest door de tsunami.
Vialis was destijds bijna klaar met de ombouw en modernisering van het spoornet toen het noodlot toesloeg. De vloedgolf verwoestte het overgrote deel van het al gerealiseerde werk.
Mede met financiële steun van de Nederlandse overheid heeft Vialis de afgelopen drie jaar alle apparatuur kunnen vervangen. De herstelde spoorverbinding is cruciaal voor het toerisme op Sri Lanka.

Reageer op dit artikel