nieuws

Vastgoedinvesteerders steeds meer in zorg

bouwbreed

Zowel Nederlandse als buitenlandse investeerders zullen steeds meer geld gaan vrijmaken voor investeringen in zorgvastgoed. Dit blijkt uit onderzoek van Jones Lang LaSalle dat op de vastgoedbeurs Provada is gepresenteerd.

Zowel Nederlandse als buitenlandse investeerders zullen steeds meer geld gaan vrijmaken voor investeringen in zorgvastgoed. Dit blijkt uit onderzoek van Jones Lang LaSalle dat op de vastgoedbeurs Provada is gepresenteerd.
Deze interesse zal volgens de vastgoedadviseur grote veranderingen in zorgvastgoed met zich brengen zoals een toename van de ontwikkeling van zorgboulevards en zorgwoningen, maar ook sale 0x26 leasback constructies ter verbetering van de cashflow van zorginstellingen. Ook voorspelt de adviseur een toenemende behoefte bij vooral regionale zorginstellingen om zorgcomplexen te verkopen en te herontwikkelen.
Uit het onderzoek blijkt verder dat publiek-private samenwerking volgens 79 procent van de respondenten een belangrijke vastgoedstrategie gaat worden in deze sector. Vastgoed in eigendom is volgens zeven op de tien ondervraagden niet nodig voor zorginstellingen om dezelfde kwaliteit te leveren.

Reageer op dit artikel