nieuws

TCN ziet portefeuille groeien

bouwbreed Premium

TCN Property Projects heeft vorig jaar de waarde van de vastgoedportefeuille met 35 procent zien stijgen tot 694 miljoen euro. Dat blijkt uit het jaarverslag van de Utrechtse projectontwikkelaar.

De groei van de vastgoedportefeuille kwam hoger uit dan topman Rudy Stroink zelf had verwacht. Het bedrijf, eigenaar van het Media Park in Hilversum, voegde in 2007 onder meer het markante Centraal Beheer-gebouw in Apeldoorn toe.
Stroink streeft naar een portefeuille van 1 miljard euro in 2010. Die omvang is volgens de eigenzinnige ondernemer nodig om een beursnotering mogelijk te maken.
TCN behaalde vorig jaar een omzet van 90,5 miljoen. Dat is 14 miljoen meer dan het jaar ervoor. De nettowinst daarentegen liep terug, van 20,6 miljoen euro naar 13,3 miljoen.
Mede door de verwerving van een meerderheidsbelang in de Britse ontwikkelaar Express Park nam de afhankelijkheid van de Nederlandse markt iets af. TCN haalt nu 90 procent van zijn omzet uit eigen land, vorig jaar was dat nog 97 procent. Bijna 4 procent van de omzet is afkomstig uit Duitsland, Engeland en Oostenrijk zijn goed voor ieder 3 procent.
Om risico’s te spreiden wil TCN zijn internationale activiteiten verder uitbreiden. In Zuid-Afrika is de onderneming inmiddels een nieuw bedrijf gestart.

Reageer op dit artikel