nieuws

Polydek Plus met hoge isolatiewaarde

bouwbreed

Polydek Plus is verpakt in folie met kleurrijke afbeeldingen van een vlinder. Fabrikant Unidek refereert daarmee aan de natuur.

Polydek Plus is verpakt in folie met kleurrijke afbeeldingen van een vlinder. Fabrikant Unidek refereert daarmee aan de natuur.
Het bedrijf stelt op zijn website dat de kwetsbare natuur beschermd wordt door zuinig omspringen met energie. En dat laatste is zeker mogelijk met Polydek Plus, een dunne isolatie met een hoge isolatiewaarde. Bij een dikte van 102 millimeter is de Rc-waarde reeds 3,5 m2K/W. Zonder aanpassing van de standaarddetails van een constructie kan dus een betere isolatiewaarde worden bereikt.
Polydek Plus-platen zijn van geëxtrudeerd polystyreen (eps) met een donkere kleur. Het materiaal is geproduceerd met 70 procent gerecycled materiaal. Volgens Unidek geeft donkere isolatie minder straling af en isoleert het daarom beter.
Bovendien is het prettiger te verwerken dan het witte isolatiemateriaal, dat tot ‘sneeuwblindheid’ op de bouwplaats kan leiden.

Reageer op dit artikel