nieuws

Olympische klus voor VolkerWessels-dochter

bouwbreed Premium

Fitzpatrick Contractors, een Britse dochter van VolkerWessels, heeft het onderhoudscontract voor het wegennet bij de Olympische Spelen van Londen binnengehaald.

De opdracht, waaraan geen vast prijskaartje hangt, omvat ook het aanleggen van tijdelijke wegen naar de grote bouwlocaties.
“De aanleg van alle Olympische faciliteiten brengt een enorme hoeveelheid bouwactiviteiten en bouwverkeer met zich mee. Het is onze taak om het wegennet op de locatie in goede conditie te houden om al dat verkeer aan te kunnen. We doen in dat kader bijvoorbeeld ook het sneeuwruimen en ijsvrij houden in de winter”, aldus een woordvoerder van Fitzpatrick Contractors in Hoddesdon.
De Britse wegenspecialist is echter niet betrokken bij de aanleg van de wegeninfrastructuur zelf. De woordvoerder benadrukt dat het bij de opdracht niet om een vaste aanneemsom gaat. “We worden betaald naar de uitgevoerde werkzaamheden.”
Volgens de Olympic Delivery Authority is Fitzpatrick mede uitgekozen omdat het de mogelijkheid heeft een aan een satelliet verbonden database voor het verkeer op het Olympische park en de aanvoerwegen kan inzetten.

Reageer op dit artikel