nieuws

Middelburg wil nog steeds nieuw theater

bouwbreed

Middelburg heeft de plannen voor een nieuw theater nog niet overboord gezet. Wat het gemeentebestuur betreft verrijst het nieuwe theater in het gebied Molenwater op de plek van Miniatuur Walcheren.

Als attractiepark Miniatuur Walcheren in 2009 naar de wijk Mortiere verhuist, komt 1,5 hectare groen vrij in de binnenstad. Het college wil die ruimte benutten voor een theater en parkeerruimte, in combinatie met een stadspark.
De plannen zijn gepresenteerd, maar er ligt nog geen programma van eisen. Het investeringsbedrag is bepaald op 22 miljoen euro. Daarbovenop is 2 miljoen euro begroot voor de aanleg van parkeerplaatsen en de inrichting van het park. De gemeenteraad buigt zich binnenkort over de plannen en het investeringskrediet.
Aanvankelijk zou het nieuwe theater aan de Zuidsingel komen. Bij de aanleg van de bouwput voor de parkeerkelder in 2004 ging het mis. Na verzakkingen van huizen in de buurt en een lek in de bouwput, besloot de gemeenteraad na een verhitte politieke strijd om de bouw van het theater op die plek af te blazen. De plannen voor een nieuw theater werden in de ijskast gezet en de bestaande schouwburg kreeg een minimale opknapbeurt om weer aan de arbo-eisen te voldoen. Op de plek van de bouwput aan de Zuidsingel, die nog steeds vol water staat, komen stadswoningen en appartementen. Later deze maand begint de Walcherse Bouw Unie met het storten van de eerste lagen onderwaterbeton. In 2009 komen er nieuwe wanden en nog een laag beton in de put. Pas dan kan het water volledig worden uitgepompt.

Reageer op dit artikel